Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с предницата 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с предницата 156

Здравейте,алфисти моля за съвет- нормално ли е тропането на предницата при неравности по пътя майстора казва, че всичко е наред.
    Last edited by rumen671; d.m.y г., 11:36.

Може по окачването всичко да е наред ...трябва да се види да не би да тропа рейката .... може да си за смяна на тампони на амортесьорите ..... Стабилизиращата щанга -ок ли е?
    Alfa156 Against All

Comment

От къде да знае човека? Той ходи на сервиз. Майстора му казва, че всичко ок, но колата тропа. Следователно сменя сервиза. Не трябва да тропа.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Тампони за стабилизираща щанга.Гаранция ти давам.Слагаи полиоретан.Ладови и те стават.

Comment

И от коя лада точно стават?
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
            Тампони за стабилизираща щанга.Гаранция ти давам.Слагаи полиоретан.Ладови и те стават.
            Аз пък мога още много гаранции да му дам от какво тропа,което никак не е редно така.Иначе нема да може да насмогне да сменя от гаранции
            Сменя майстора с такъв дето и гледа където трябва.
            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Мойта клопа от рейката. Всичко друго е ОК. Някой колеги гледам се оплакват, че вече се е напикала. Днес ще я бастивам. Та свали маншоните и провери рейката.

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                Мойта клопа от рейката. Всичко друго е ОК. Някой колеги гледам се оплакват, че вече се е напикала. Днес ще я бастивам. Та свали маншоните и провери рейката.
                При тия коли 147/156/ГТ като се разбият малко тампоните на стаб. щанга започва да тропа все едно ще падне мостът - зверски чука на метал!
                Трудно се диагностицират на място, защото щангата е под напражение, когато колата е на гуми или вдигната от едната страна. Трябва да се откачат биалетките и да се види луфтът.
                Аз смених моите миналата седмица и си мислех, че освен тампоните имам и носачи, болтове и т.н. разбити. Оказаха се само тампоните ... дори биалетки бях взел, ама нямаше нужда да ги сменям - тия бяха още кокал.
                Сега колата стъпва като в масло, а преди това 1 год. имах чувството, че в някой малка неравност ще си загубя моста.
                Но си прав ... диагностика му е майката
                sigpic

Comment

Ами пускал сам тема от коя лада стават и как стават.А дали ще ги сложите си е ваш проблем.Аз 40000км. сам с тах и няма ядове.Поздрави.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                    Ами пускал сам тема от коя лада стават и как стават.А дали ще ги сложите си е ваш проблем.Аз 40000км. сам с тах и няма ядове.Поздрави.
                    Ето я темата на колегата за ладовите тампони.
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...8+%EB%E0%E4%E0
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex
                    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от rumen671 Покажи съобщение
                      Здравейте,алфисти моля за съвет- нормално ли е тропането на предницата при неравности по пътя майстора казва, че всичко е наред.
                      Сменяш тампоните на стабилиз. щанга и може да спиш вътре .... аз бях стигнал да си пускам музиката на макс и пак да тропа манипулацията е от 130 до 160 зависи от тампоните .
                      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                      Ramstein - Benzin
                      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Един приятел с 156 1,8ТС тропаше отпред и се оказа тампони на стабилизираща щанга, а той мислеше , че са биеледките.
                        АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                        http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Working...
                        X